Muziekschool 'De Muziekonaut'

Muziekschool “De MuziekOnaut”:

Een NIEUWE muziekschool in Beringen die in september 2017 van start is gegaan en een enorm succes kent. De school richt zich op een alternatieve educatie die flexibele opleidingen aanbiedt op maat van iedereen : van beginners tot gevorderden, van kleuters tot senioren. De nadruk ligt op het spelenderwijs leren en plezier maken. Je kan onmiddellijk starten met het spelen van een instrument met ondersteuning van de basisvaardigheden die je in de groepslessen initiatie leert. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde, enthousiaste en motiverende docenten.

Er zijn mogelijkheden om je te ontplooien in verschillende richtingen, zowel in de klassieke als in de Pop & Rock richting. Welke richting je ook uit gaat, het is niet noodzakelijk om eerst noten te leren lezen. Zowel tijdens de instrumentles als tijdens de groepslessen worden er alternatieve muzieknotaties gebruikt zoals bijvoorbeeld akkoorddiagrammen, tablatuur, letterschema’s,…

De Muziekschool van De Muziekonaut is geen gesubsidieerde school en is bijgevolg niet gebonden aan schoolse regels: geen verplichte lessen, geen aparte notenleer, geen verplichte examens, geen vaste programma's, geen vaste kalender, … Ons pedagogisch project is gericht op het opleiden van muzikanten die met veel 'goesting' muziek kunnen maken, op eender welk niveau of op eender welke manier.

Meer info? demuziekonaut@gmail.com

Inschrijven? Klik hier!

Individuele les

Iedereen is welkom om te starten met muziekles of zijn/haar carrière op te pikken. Je volgt 30 minuten individuele instrumentles dat vrijblijvend wordt aangevuld met een of meerdere groepslessen.

Je kan kiezen uit alle mogelijke instrumenten zoals dwarsfluit, gitaar, slagwerk, klarinet, trompet, piano,…

Instrumentlessen kunnen individueel of per twee gevolgd worden. Voor een individuele les krijg je 30 minuten les, twee leerlingen samen krijgen een volledig uur les. (Dit dient hetzelfde instrument te zijn)

Tijdens de instrumentles gaan we aan slag om het instrument te leren bespelen maar zoeken we ook de muziekstijl die jij graag wil leren spelen. We volgen de richting die jij graag uitwil!

Meer info? demuziekonaut@gmail.com

Inschrijven? Klik hier!

Groepslessen

We bieden een verscheiden pallet aan groepslessen aan. Er is voor ieder wat wils!

  - Muzikaal ontwaken:   De lessen muzikaal ontwaken zijn gericht op kinderen van 4 à 5 jaar oud. Tijdens deze lessen ontdekken de kinderen de wondere wereld van muziek. We zingen, bewegen en maken kennis met muziek door middel van ritme- en klankspelletjes.

   - Muziekinitiatie:   In de lessen muziekinitiatie leren de leerlingen op een speelse wijze de basis van muziek. We oefenen ritmes, leren over klank en worden vertrouwd gemaakt met het notenbeeld. We maken kennis met instrumenten, zingen en spelen liedjes en dit alles op een ervaringsgerichte manier dankzij het gebruik van boomwhackers, klokkenspel, trommels en orff instrumenten.

Deze les zorgt voor een extra boost aan motivatie en energie aangezien we tijdens de eerste les al samen musiceren. De basis principes die de leerlingen leren, kunnen ze meteen toepassen tijdens de instrumentles.

Muziekinitiatie is een groepsles met een 10-tal leerlingen. We houden bewust kleine groepen zodat we muzisch individueel ook op een fijne manier kunnen werken. De groepen worden ingedeeld naargelang leeftijd en de les duurt een uur.

   - Muziekleer:   De lessen muziekleer zijn een verderzetting van de lessen muziekinitiatie. Tijdens deze les gaan de leerlingen dieper in op de basiskennis die ze hebben opgedaan tijdens de muziekinitiatie en/of instrumentles. Er wordt op een serieuzere en vlottere manier gewerkt.

Ook tijdens deze les wordt ervaringsgericht gewerkt aangezien we akkoorden al spelend leren op de ukelele’s, het maken van beats op de iPad, Muziekinitiatie is een groepsles met een 10-tal leerlingen. We houden bewust kleine groepen zodat we muzisch individueel ook op een fijne manier kunnen werken. De groepen worden ingedeeld naargelang leeftijd en de les duurt een uur.

   - Bandcoaching:   De lessen bandcoaching zijn voor de leerlingen met al minimum 1 jaar ervaring. In deze lessen ontdek je hoe leuk het is om samen muziek te maken in een band opstelling. Je leert samen pop muziek maken door middel van covers te spelen en eigen nummers te schrijven.

De groepen van de band worden ingedeeld naargelang leeftijd en niveau.

Als je een eigen band hebt, is er ook een mogelijkheid om je met de hele band in te schrijven om bandcoaching te volgen.

Meer info? demuziekonaut@gmail.com

Inschrijven? Klik hier!

Jeugdharmonie en Ensemble

Jeugdharmonie 'De MuziekOnautjes'

De jeugdharmonie “De MuziekOnautjes” is een hele toffe bende muzikanten die wekelijks samen musiceren. Alle kinderen met één jaar instrumentervaring zijn welkom, ook van buiten de muziekschool!

Partituren worden op maat gemaakt en de repetities gaan door op vrijdag van 18u-19u30. Er worden jaarlijks enkele leuke concerten en uitstapjes gepland.

Wees welkom in deze toffe groep muzikanten! Inschrijven is volledig gratis.

Het Ensemble van de muziekonaut

Het volwassen samenspel groepje breidt uit en wordt het Ensemble van De MuziekOnaut.

Het Ensemble richt zich op volwassenen en tieners met enige muzikale ervaring. Alle instrumenten en speelniveau’s zijn welkom, ook van buiten de muziekschool!

Partituren worden op maat gemaakt, repetities gaan door op zaterdag van 10u30-12u en er zijn regelmatig concerten. Wees welkom in deze toffe groep muzikanten!

Meer info? demuziekonaut@gmail.com

Inschrijven? Klik hier!