Muziekschool 'De Muziekonaut'

De Muziekonaut introduceert een NIEUWE muziekschool in Koersel die in september 2017 van start gaat! De school richt zich op een alternatieve educatie die flexibele opleidingen aanbiedt op maat van iedereen : van beginners tot gevorderden, van kleuters tot senioren. De nadruk ligt op het spelenderwijs leren en plezier maken.

Je kan onmiddellijk starten met het spelen van een instrument met ondersteuning van de basisvaardigheden die je in de groepslessen initiatie leert. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde, enthousiaste en motiverende docenten. Hiernaast is er ook de mogelijkheid om je te ontplooien in de richting van Pop & Rock. Zowel in de instrumentles als tijdens de bandcoaching worden alternatieve muzieknotaties gebruikt waardoor het niet noodzakelijk is om noten te leren lezen. Bandcoaching start vanaf het tweede jaar aangezien er eerst een aantal basisvaardigheden onder de knie moeten zijn alvorens het 'samen spelen' van start kan gaan. Leerlingen Pop & Rock kunnen tijdens het eerste jaar wel vrijblijvend starten met muziekinitiatie.

De Muziekschool van De Muziekonaut is geen gesubsidieerde school en is bijgevolg niet gebonden aan schoolse regels: geen verplichte lessen, geen aparte notenleer, geen verplichte examens, geen vaste programma's, geen vaste kalender, … Ons pedagogisch project is gericht op het opleiden van muzikanten die met veel 'goesting' muziek kunnen maken, op eender welk niveau of op eender welke manier.

Meer info? info@demuziekonaut.be

Inschrijven? Klik hier!

Muzikaal ontwaken

De lessen muzikaal ontwaken zijn gericht op kinderen van 4 à 5 jaar oud. Tijdens deze lessen ontdekken de kinderen de wondere wereld van muziek. We zingen, bewegen en maken kennis met muziek door middel van ritme- en klankspelletjes.

Meer info? info@demuziekonaut.be

Inschrijven? Klik hier!

Muziekinitiatie en Instrument

Dit pakket is voor leerlingen tussen 6 en 99 jaar! Iedereen kan instappen of zijn/haar carrière oppikken. Je volgt 30 minuten individuele instrumentles dat wordt aangevuld met de lessen muziekinitiatie en/of samenspel. Je kan kiezen uit alle mogelijke instrumenten zoals dwarsfluit, gitaar, slagwerk, klarinet, trompet, piano,…

In de lessen muziekinitiatie leren de kinderen op een speelse wijze de basis van muziek. We maken kennis met instrumenten, zingen liedjes en experimenteren met klank en ritme. De lessen zijn praktijk gericht omdat we bijvoorbeeld boomwhackers, klokkenspel en orff instrumenten gebruiken om met het notenbeeld in contact te komen.

De lessen samenspel zijn voor de leerlingen met al minimum 1 jaar ervaring. In deze lessen ontdek je hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Volwassenen genieten een aangepast traject; Indien genoeg inschrijvingen, zal er een specifieke muziekinitiatieles voor volwassenen aangeboden worden! Als je al ervaring hebt, volg je géén muziekinitiatie maar kan je vrijblijvend samenspel volgen.

Meer info? info@demuziekonaut.be

Inschrijven? Klik hier!

Pop & Rock

Dit pakket is voor leerlingen tussen 6 en 99 jaar! Iedereen kan instappen of zijn/haar carrière oppikken. Je volgt 30 minuten individuele instrumentles.

Vanaf het tweede jaar kan dit vrijblijvend aangevuld worden met bandcoaching. In de instrumentles leer je met een alternatieve muzieknotatie bekende pop muziek maken. Concreet betekent dit dat je geen noten moet leren lezen maar dat je gebruik maakt van akkoorddiagrammen, ritmiek, tablatuur, letterschema's, … Tijdens de bandcoaching leer je samen pop muziek maken door middel van covers te spelen en eigen nummers te schrijven!

De mogelijke instrumenten zijn pop-gitaar, pop-basgitaar, keyboards, drums, pop-zang.

Leerlingen met ervaring kunnen meteen starten met bandcoaching. Voor de echte beginners is het, vrijblijvend, aangeraden om eerst een jaar muziekinitiatie te volgen.

Als je al een band hebt, kan je je met de hele band inschrijven voor bandcoaching!

Meer info? info@demuziekonaut.be

Inschrijven? Klik hier!