Dwarsfluit, Muziekinitiatie, Muzikaal ontwaken, Samenspel

Marjoke Swinnen

Marjoke richtte samen met Aitor de muziekschool van de MuziekOnaut op en heeft de artistieke leiding over de school. Ze is verantwoordelijk voor een groot deel van de lessen, algemene werking, voorstellingen en optredens.

Marjoke geeft dwarsfluitlessen, muzikaal ontwaken en muziekinitiatie. De lessen muzikaal ontwaken zijn voor de 4 à 5 jarigen; hier maken de kleine spruitjes op een speelse manier kennis met muziek. De muziekinitiatie die Marjoke geeft, is gericht aan kinderen vanaf 6 jaar! Ze zorgt dat de leerlingen een goede basis meekrijgen voor tijdens de instrumentles.

Marjoke behaalde haar Bachelor diploma aan het Koninklijk Conservarotium van Antwerpen. Tijdens deze studie, studeerde ze aan het Conservatorio del Liceau de Barcelona in de klas van Christian Farroni. Voor haar master trok ze naar Luik, aan het Conservatoire Royal de Liège behaalde ze haar Master spécialisé voor dwarsfluit en later ook haar Master didactique. Als docent is Marjoke aan verschillende scholen verbonden; via de Haspengauwse Academie geeft ze muzische vormingen in het lager- en kleuteronderwijs en staat ze in voor de Kidsacademie. Daarnaast geeft ze dwarsfluitles, notenleer en samenspel in de Jeugdmuziekschool van Grote-Spouwen en Alken. Als freelance fluitiste is ze actief in verschillende orkesten; Kamerfilharmonie Vlaanderen, European Philharmonia en l'Orchestre Philharmonique de Liège. Met haar vast kamermuziekensemble Il Bacio treedt ze zeer regelmatig op in België en Nederland.

VZW De MuziekOnaut te Koersel, Beringen

Like ons op Facebook

Stuur ons een mailtje

Volg ons op twitter

VZW De Muziekonaut

Wil je weten waar de muziekonaut voor staat en wat we doen?